Jisses...

så länge sen de va ja bloggade sist. Har ju visserligen inte hänt speciellt mkt. Jag å Douglas har snorat vidare typ...
I lördags var vi på 25års kalas/fest...mkt trevligt o mkt god mat å dryck. Barnfria blev vi oxå, tack Ola och Pernilla för att ni är såna söta änglar som ställer upp å passar våra barn.

Simskola i går, Oliver vågade inte ta nåt märke....nä mamma ja vill ha mina glasögon. Åh dom får man ju förstås inte ha när man ska ta doppingen, hela grejen går ju ut på att man ska doppa huvudet å titta under vattnet, å de hade ju varit lite smått fusk om han hade haft glasögon då. Nästa termin är betalad å klar...så de blir fortsättning för Oliver gällande minisim.

Hmm..va har mer hänt. Va sjutton gjorde jag förra veckan. herre gud jag minns verkligen inte. Jag köpte mig iaf en jätte fin klänning till jul, den är ja mkt nöjd över. Å så blev de en tomtedräkt till douglas, oliver kunde ha både sin tomte- och pepparkaksdräkt (men de var på de berömda...)

Nu ska ja se till att jag får min stora pojk i säng så jag kan slå in lite grejer som ska vara i hans kalender...de är ju för sjutton 1 december imån å Douglas han blir 8 månader (hur gick de till).
ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner å glöm inte ullared på kanal5 vid 20.00.
kram

tycker synd...

Douglas å mig själv förstås. Denna j*vla förkylning vill aldrig gå över. Idag har både han å jag låtit som kråkor, hesa som tusan...Douglas värre än jag. Han snorar så mkt att han blåser bubblor med näsan. Å jag snorar inte så mkt alls...de är precis igen tjockt i näsan, sitter som vanligt i mina bihålor bläääää!

I lördags satt vi barnvakt hela dagen i Slöinge. Barnen höll sams hela dagen och de stora killarna skötte sig exemplariskt. Den enda som inträffar var att E inte kom hem i tid från sin kompis, som tur var hittade fidde en lista från skolan och lyckades pricka in rätt nr direkt.

I söndags var de mys hela dagen lång. Polarexpressen 3D på morgonen..såg typ 20 min sen bytte vi till vanligt pga att Oliver inte ville ha glasögonen på sig. På eftermiddagen var det äntligen dags för minisim...den halvtimman var försvinnande snabb. Skoj hade han, å mkt beröm fick han. Min son är grym på att flyta på rygg....alla barn verkar ha nån fobi för att doppa ner huvudet så att öronen kommer under vattnet...men oliver han bara ligger där och konstaterar att de inte alls finns några fjärillar i taket (det är vad simläraren brukar locka med).

Idag har jag inte gjort speciellt mkt mer än ett utvecklingssamtal för Oliver. Förkylningen tar lite musten ur en... Jag gjorde dock de grymmaste köttbullarna ikväll. *mums*
nu blir de sängen, fidde jobbar fm, så då vill han knoppa tidigare än vi brukar. jag får snällt följa med...av respekt brukar han säga hahha..
nähe gott folk, gonatten på er.

ja må han leva...

hela sången sjöng min älskade son för sin pappa idag. Blev riktigt imponerad över honom att han kunde den. Dock blev de 5 hurra efteråt. med en tilläggs fanfar, vilket jag antar att de gör på dagis. Impad och stolt moder å en lika stolt fader vill jag lova.
Svärmor ringde och väckte oss tio över åtta då hon ville gratta sin son... Sen kunde inte min man hålla sig längre utan ville ha födelsedagspresenter. Oliver klarade av att titta på vid första paketet sen vatt han klåfingrig och hjälpte sin far att öppna paketen.
Han fick wii motionen plus kontroll, ett bröllopskort på canvas, kalsonger av Oliver och Douglas + att han fått pengar till sina hörlurar som pajjade innan han fyllde (så dom inhandlades ett par veckor innan födelsedagen). Jag hoppas han blev nöjd.... han fick ju faktiskt lunch på stan oxå å lyxelyx middag på kvällen. Vi gjorde nu fasen världens godaste mat... inbakad fläskfile med en kräm i på bacon, äpple, rödlök, ost och creme fraich till detta serverades rotfruktsgratäng å så rödvin förstås...

barnen har fått svinasprutan idag. Douglas bara rynkade lite på ögonbrynen, men oliver grät som bara den. Efteråt var han mest bekymrad över att han hade plåster på benet. Än så länge har vi inte märkt nåt, får la se hur de är imån. Hoppas inte att de är nåt eftersom vi ska sitta barnvakt hela dagen åt E & E.

Annars har la inte så mkt mer hänt idag... Matilda och Marko var här en snabbis å firade fidde. Håller tummarna för er att ni får nån av lägenheterna ni skrivit upp er på. Jo telefonen har gått varm med....många grattis har haglat in till min gubbe ;)

Nu ska ja fortsätta snora vidare å invänta utröstningen i idol...
natti...

ombytta roller...

Douglas har varit feberfri i ett dygn nu, gott! men han är fortfarnade väldigt snorig. Idag är de jag som är risig...det blir nog en ny bihåleinflammation på mig, fast det är ju inget ovanligt.

Igår satte sig D upp själv för första gången, å han gjorde de precis igen. så nu har nog de med lossnat *ler*. Man blir så stolt när de gör sina framsteg. dock har vi inte lyckats se hur han bär sig åt utan  helt plötsligt så sitter han bara upp å grejar med nån leksak.

va så skönt att få lägenheten städad igår, mår verkligen piss när det är äckligt å skitigt. lite stök får man ju räkna med när man har barn....

idag blir de soft här vill ja lova... ska knåda lite fötter på em, annars ska jag inte göra nåt mer än att kurera min förkylning.....
ha en bra höstdag.
kram

all kritik som finns...

...i denna värld vill ja ge till vc i falkenberg.
Lilla Douglas blev sämre nu ikväll och febern visade 40 grader. han var ledsen, stel, feberfrossa m.m. Ringde då sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle åka in direkt. Hon tyckte de var bra att de var tid kvar tills vc skulle stänga här i stan så hon kopplade mig dit. Men där blev jag väldigt illa bemött vill jag lova fy sjutton.
-är de han som gråter så... -ja! -men då får du ta upp å trösta honom. -de kan ja inte eftersom jag pratar med dig. -har han ont någonstans eller? -de vet jag inte eftersom han inte pratar... -hur är han?? -han har 40graders feber har ökat nu ikväll. febern började igår med 39grader. han har ätit dåligt. är medtagen. han vill bara sitta i knäet, kan inte sitta själv. -men de är väl inte så konstigt att han inte kan sitta. -men han vill inte göra nåt det är det jag menar. - men du jag tycker du ska ta upp å trösta honom å ge honom lite mat. -ja de ska jag göra så fort vi är klara... -vart bor ni? -hertingsgård -jaha, men vi stänger om 20min så vi kan inte ta emot er nu. har du fler barn? -ja de har jag, men min man kan komma hem fort om de behövs. så jag kan var hos er på fem min. -Men jag tycker du ska ta upp å trösta honom å ge honom lite välling för då får han ju iaf i sig lite vätska. -jaha ok, men ska ja åka in eller inte? -avvakta du å se va som händer med suppen och vällingen -men hur vet jag om jag behöver åka in eller inte. -du får väl ringa sjukvårdsupplysningen igen så får de koppla dig till akuten om de behövs.

fy fan, de är så man kan koka. ska man bli behandlad så. hon anser att de är bättre att sitta å vänta 5h på akuten med en sjuk liten kille än att deras läkare får jobba hela sin arbetstid å kanske fem min extra. ska de verkligen vara så. är de inte bättre att de tittar lite snabbt på pojken iaf å kan ge bedömningen att vi skickar in er akut eller åk hem å ha is i magen... Speciellt nu när de blossar upp alla influensor speciellt den där grisflunsan.
Ja jag blir jätte nojjig...förvånar mig inte om de bara är tänderna som spökar. Men ja, jag blir rädd om mitt barn, konstigt vore väl annars de är ju mina käraste.

jag är iaf extremt lättad över att min man snart slutar så man slipper klättra på väggarna själv. hoppas min man kan hålla den där isen i magen...för min nojjighet är extrem just nu.. Internet kan va bra till mkt, men när man sitter här i sin ensamhet kan man hitta många sidor man inte borde ha läst.

hoppas vi slipper åka in å att lillfisen mår bättre snart.
puss å kram alla min vänner.

Pink va toppen!

Då var man här igen. Veckan har bara rusat förbi.
Vi åkte till Nässjö i måndags, va en sväng hos mamma innan vi åkte till syrran. firade Cornelia när de kom hem från scouterna (vi var ju inte med när hon fyllde).

På tisdagen skulle vi ta tåget till sthlm men fick lite smått panik innan vi väl var ombord på ett tåg. Vårt tåg skulle gå kl 14.08...då var de försenat 20 min...de blev 30...de blev 40...de blev 50 min. Då gick jag ner å pratade med dem som satt i luckan. Var måttligt irriterad och nervös över att inte komma iväg. Efter ett par turer fram och tillbaka fick vi sittplats biljett på tåget kl 15.08, men den gällde bara till Linköping. Som han i luckan sa  så kunde de ju inte gärna slänga av oss från tåget, men vi kanske skulle få stå. Men va gör väl de för de för de vi egentligen skulle åkt med skulle bli ytterligare 30 min sen å sen köra i 80 km/h vilket är halva hastigheten....vilket skulle innebära dubbel restid.
I linköping säger de att de andra tåget fungerar som de ska igen och vi kan gå av och invänta de. Troligt att vi gjorde de... Vi satte oss i restaurangvagnen och låtsades som ingenting...vi va inte ensamma vill ja lova. Ja herre gud sicken resa de blev..

väl i sthlm mötte malin oss och lotsade oss rätt, först till söder och sen till globen. Så mkt mer hann vi inte med innan konserten. Förbandet var kasst. Men Pink var toppen. Så himla cool är hon. Fullt ös nästan hela tiden. Hon drog ner tempot på mitten och sjöng ett par lugna låter, men sen var de fullt ös igen.
Vi hade flyt med alla transporter... Men när vi väl landade rumpan i soffan så orkade vi inte så mkt mer sen...vi drack nån cider sen var de bra...

Resan hem var mer behaglig och inget krångel. Fidde söt körde hela vägen hem med, så ja fick vilat lite i bilen.
Torsdagen var vi först å handla i halmstad sen låg jag deckad i sängen i två timmar med dundrande huvudvärk. Igår skulle vi städat, men musten gick ur oss...så jag drog till gekås å brottades med ett gäng andra människor. Men nästan alla julklappar blev köpta. Åh på kvällen blev de inslagna...gött!
Blev lite lätt irriterad när inte Reza åkte ur idol...hon passar inte där! (min åsikt)
Idag blir de soft har inget alls på menyn...en sväng till fynda blir de säkert.

kram

Farsdag!

Tyvärr bor ju min älskade pappa alldeles för långt bort för att man ska åka dit över dagen och fira. Men jag hoppas verkligen han vet att jag älskar honom.

Mina barns far har uppvaktats vill ja lova... På morgonen fick han lite presenter. Från barnen fick han "coola pappa piller", "världens bästa pappa-strumpor" och " ingen diskar som pappa-disktrasa". Av mig fick han ett stekpanna i form av ett kohuvud till att steka pannkakor eller ägg i. Frukosten serverad oxå....
Sen tog vi en tur till svärfar och fika...
På kvällen bjöd jag på tre-rättersmiddag. Som lät sig väl smaka...



Till förrätt blev de en röra med skinka, tomat och rödlök på rostad macka med lite garnityr.
Till huvudrätt blev de lyxig köttfärsrulle med grönsallad.
Till efterrätt blev de förstås chokladpudding med grädde.

Min man fick även sin lycka i lördags när han äntligen fick köpa sig sin full hd LCD-tv. Han är mer än nöjd vill ja lova.

Helgen blev extremt lugn, vi som skulle åkt till Borås blev hemma istället. Lillfisen är snorig igen, fidde var krasslig innan i veckan. Sen hade "S" visst magsjuka. Den andra familjen vi skulle besöka hade oxå varit lite krassliga i veckan så de kändes som de var läge att skjuta på...försvagade immunsystem vet man ju inte alls va de kan leda till i dessa tider.

Imån blir de iaf Nässjö för hela slanten, längtar! Åh tisdag blir de sthlm å en snabbträff med Malin, LOVELY! Åh förstås PINK, JIPPIE!!!!

Sen måste man ju bjuda på en ljvulig bild på mina juveler oxå...

massa bus blir de ;)

Puss å kram å godnatt

tystnad...

ett svagt dator surr och en tickande klocka...annars är de precis knäpptyst. Ljuvligt ljuvligt!! Ja njuter i fulla drag. Minstingen är fortfarande besvärlig på em/kvällen, Oliver drömmer fortfarande mardrömmar ( i natt om hemska dinosaurier). Men när man får nån minut så här när de är precis stilla då kan man ladda om sina batterier och hoppas på att man håller humöret på topp resten av dagen.
Måste bli skärpning på den fronten från både mig och fredrik...vi har två underbara barn som med all rätt i världen får vara kinkiga ibland och testa gränser osv, de är fullt naturligt för barn i de åldrarna. Rensa skallen, tio djupa och ta tag i dagen...
Älskar dig Fredrik, jag älskar mina två bus juveler.
puss

då var helgen förbi igen...

efter alla morgon bestyr ringde jag till glocalnet då vi fått en räkning av dom. Fy fan va förbannad jag blev... Vi sa upp allt med glocalnet i dec, fick vår sista räkning typ i juni då vi fick betala 300 nånting för att vi avslutade innan uppsägningstiden...fine de köper jag. Men  i fredags kom en räkning till på 96kr...what the fuck?! de meddelar mig då att vi inte sagt upp den individuella prisplanen...men va fan vi har ju sagt upp hela abonnemanget hur i helvete kan man då ha kvar en prisplan. Han svar var bara att han kunde säga upp den nu och jag snällt få betala denna fakturan men ska inte få nån mer.. Jag morrade lite på han men han kunde ju inte se nån uppsägning nånstans.  Så då sa jag -jag orkar inte tjafsa med er och detta jävla skitföretag, så avsluta den där jävla prisplanen så får ja la betala de jävla pengarna *klick*
Jag var sååå arg!!! Tänkte först skrivit stackars kille...men näää dryga jävla morr morr morr.

Så till helgen. Vi har haft en kalas helg fasen den har varit så nice. Busfabriken/shopping i fredags. I lördags började vi med grill i skogen, jätte mysigt. Sen hade vi halloween party hos matilda med familj...så himla skoj, dock ballade spel ur när drygade sig, mer än vanligt ;)
söndag blev de mysdag med gotte och fotmarko boll å en jäkla massa rester...givetvis med matilda med familj. Tack ska ni ha för en supermysig hallween.






RSS 2.0