Lugn hemma dag...

Vet inte när vi var hemma en hel dag senast. Rätt gött å bara ta de lugnt jag och barnen. Jag o Oliver har tittat på Alvin och gänget 2. Nu tittar han på Lego filmen. Douglas leker med en badboll...å stökar ner i Olivers rum.

Har inte riktigt förlikat mig med hur han ser ut i håret (tänk huvudet för håret finns ju inte)
Håller tummarna för att husvagnen vi är intresserade av finns kvar efter helgen...å att de inte är massa fukt i den.
Är en väldigt gammal vagn, men den är billig å den har barnkammare...å de känns inte som man förlorar massa pengar på den om man inte vill hade den efter nåt år. Vi får la se.... Fidde ska ringa imån igen å boka tid om den finns kvar..

Va händer hos er mina vänner en lördag som denna... Som sagt vi tar de lugnt, mannen slutar först om 2,5h. Blir säkert en film ikväll skulle ja tro...en skräckis tror jag bestämt min man har tänkt sig.
mat  har jag inte riktigt bestämt än...har tagit fram kotletter men vet inte va ja ska göra med dom.
Kram

Arrrgh!

Just nu är jag måttligt arg på min man. Hade äntligen bestämt oss för att våga oss på å klippa Douglas fina lockar. Å jag hade ställt in trimmern skulle bara hämta Douglas. Då ska min man sätta i laddaren å va gör han då joooo han ändrar den till de han brukar köra sig på. Så nu har min kära son inget hår alls på två låååånga vita fläckar. Innan huvudet hann reagera....fan med. Fick köra de andra håret på storleken över, men de ser skitdumt ut, så de blir nog till att dra allt så han blir helt kal. Morr pust stön, va fan ska de på å pilla för. Varför kan de aldrig lära sig.

Kommer ju dröja aslänge innan han får nåt hår nu. Jag hade ju tänkt spara 1,5cm...

Semestern på öland va mysig trots de trista vädret. Vi hann iaf med lådbilslandet. Åh så så fick barnen testa på leos lekland :) Kan helt klart rekommenderas.
Stormade som ja veti nte va på lördagen. Sen åkte vi till Järnavik i Blekinge på söndagen. Vi va på tingsrydsmarknad på måndagen...där va de så himla varmt. Oliver fick äntligen åka farfars båt.
annars va de mest lugnt å skönt.

Sen vi kom hem har vi träffat massa goa vänner fikat, grillat m.m Åh så har vi kollat på bättre begagnade husvagnar...får la se om vi hittar nån som passar oss.
nu ska ja röja lite i vårt stökiga hem.
kram

Nu inväntar vi Ölandsresan!

Då har vi klarat av vår bröllopsdag, en 30års fest å en Bajen match. Dagarna springer förbi vill ja lova...

Bröllopsdagen gick i lugnets tecken. Min bror med familj tittade förbi på en snabbvisit, vi hann tjöta lite skit å äta lunch ihop innan de begav sig igen. Synd att de inte stannade över natt den här gången...
På kvällen gjorde vi trerätters som var ofantligt gott. Förrätt: Chevrebollar med knaperstekt bacon och balsamico.
Huvudrätt: Vitlöksmarinerad Oxfile på potatisbädd. Efterrätt: Vitchokladpannacotta med jordgubbar
Mumsfilibabba alltihop vill ja lova. Avslutade kvällen med att titta på Dejavu (som vi inte sett trots att den är så pass gammal nu). Åhh ja, jag drack skumpa :)

Igår var vi å lämna Oliver hos mormor å han va väldigt nöjd. Stackars Kenneth fick nog inte en lugn stund. Tack för barnvaktshjälp.
Vi begav oss på 30års kalas hos Fiddes syster. Väldigt trevligt och skojigt. Söting Douglas somnade 20, vaknade när åkte hem å va vaken i 25min...sen sov han till halv elva då ja väckte han. Å här får vi tacka Toppis för skjutsen...massa kramar å tack! Å Grattis Jojjo på födelsedagen å tack för en mkt lyckad fest.

Idag tog vi de väldigt lugnt på dan, gick en runda ner till stranden för att kolla alla bajen fans. Sen kl 18 va de avspark FFF-Hammarby....slutade tyvärr 0-0. Oliver va jätte duktig på matchen om än lite rastlös....å lite läskigt var de allt i början då alla skrek, men sista kvarten hade han vant sig å sjöng med i alla klacklåtar han kan:)
Å här tackar vi mormor å Kenneth igen för denna gången satt de barnvakt å Douglas som inte fick följa med.

Nu vankas de snart sängen...
Ny dag imån, men grillning på kvällen med gamla grannarna.
Kram

Imorgon ska här firas!

Herre gud vart tog tiden vägen! Imorgon firar vi 2årig bröllopsdag. Vi tänkte först gått ut å käkat men de lutar nog åt att vi lagar nån god middag här hemma istället... Det återstår att se...

Vi har hunnit med en hel del sen sist. Vi var ju två nätter på Kållandsö. Mysigt värre, tack mia och peter för lugna och sköna dagar. Kan helt klart rekommendera att fika på Läcköslott...dyrt var de men de choklad och hallontårtan som de hade, ohhh my gooooooood.
När vi kom hem bestämde vi oss för att ringa mamsen å kolla om de ville med till Danmark. Så igår åkte vi dit å strosade omkring...sen blev de kräftfestivalen i Glommen på kvällen tillsammans med fiddes syskon med familj.
Idag har vi tag de lugnt...vädret har varit sämre.
Hann med en shopping tur på stan...men de gör jag inte om förrän alla semesterfirare har farit hem. Herre gud vilket kaos, kan folk inte köra bil eller parkera.
Fick iaf köpt tre tröjor till mig själv å två var till pojkarna. Åh en bröllopspresent till mannen... Inte för jag tror jag får nåt själv, men jag kan inte låta bli.

Nu ska ja å pojkarna ta oss nåt att äta... Fidde står p-vakt på festivalen idag, räknar inte med att han kommer hem förrän mkt mkt sent inatt. Kan bara sluta på ett sätt när han å Tarmen är där tillsammans (suck). Hoppas iaf att han inte blir dålig imån, för då blir ja mkt besviken på min kära man....då han glömde bort vår första bröllopsdag.

Ha en fortsatt skön torsdag...jag ska ta de mkt mkt soft vill ja lova.
kram

Patta svett mohahhahha!

Ja idag är de hett å svetten lackar vill ja lova... Inte de smartaste draget att städa ur bilen, men nu är de iaf gjort och vi kan packa den inför första minisemestern. Härligt ska de bli att få komma iväg:) Tack Mia och Peter som bjudit in oss till deras stuga.

Åh semester är de på alla sätt och vis. Barnen sover till halv  tio på morgonen å vi med för den delen. Lyx på hög nivå. Jag är glad så länge de varar. Grejen är att Douglas faktiskt inte är upp mkt mer en 45 min längre än vanligt å ändå sover så länge. Oliver däremot har kommit i säng på tok för sent flera kvällar i rad....men de blundar vi för på semestern å tar tag i rutiner när semestern är över.

nu ska ja sätta igång med packningen så inte mannen blir arg över att jag inte gjort nåt medan han å Oliver är iväg å tvättar bilen.
På återseende typ tisdag kväll eller onsdag fm...
kram

Märks att de är semester...

För jag å många fler med mig bloggar alldeles för sällan.
har haft många härliga sköna dagar fylld med skratt å gott sällskap av vänner.
Vi har även hunnit med ett besök på High Chaparall...å de behöver jag absolut inte göra om igen. Fyyy sjutton vilken flopp...dyrt å knappt inget skoj för barnen (möjligtvis för dom som är 10år å uppåt) Men de är fasen inte värt pengarna....

Idag blir de ev stranden...om min man orkar sig upp vill säga (Mr Bakfull) Blev visst lite hårt för hans del hehehehehehe..... Är glad att jag höll mig till cola.

Imån åker vi iaf iväg på minisemester:) Ser jag fram emot
Ha de gott allesammans...
Kram

Har inga planer för dagen!

Idag är de söndag och vi har inga planer alls, mer  än att vi inte kan vara inne då mannen sover. Vet dock inte va jag ska hitta på. vill inte bege mig till stranden själv, då de inte är så smidigt längre när man inte kan köra ner på långasand. Vet att de finns en strand till man kan köra ner på..men har aldrig varit där....
Ibland skulle man ju kunna önska sig att man bodde precis nere vid havet så man hade kunnat ta en skrinda...men är glad över att slippa putsa salt/sandstänkta fönster.

Nåja...vi får hålla tumsen över att vädret håller i sig, de är ju bara 1 natt kvar sen kan även vi ligga på stranden (om jag fjäskar för min man vill säga)
Snart vankas de frulle här...kurrar i magen.

Igår var vi hos mamma/mormor en sväng. Barnen hann bada lite i poolen, fika, sola och lite lunch sen var de hemfärd igen. Mysdag:)
På kvällen åt vi himla god middag med helstekt fläskfile, färsk potatis å den godaste såsen jag någonsin gjort whiskeysås.
sen åkte mannen å jobba å jag och barnen tog cyklen å åkte en sväng. Ringde ner pernilla och ola å tjöta lite. Åkte även Linda å Sigge, men de var inte ute tyvärr...hade velat se fina stora magen, hoppas bebisen kommer snart.
Nähe, frukost var de ja...
Kram


Mmmm soooool!

Kan man starta semestern bättre än så här... Fick sova till halv nio, bara de är lyx. Oliver dukade fram frukost (fick kompletera en del)...där stod mjölk, yoghurt, ketchup, chilisås, barnmat och bröd. Tanken var god  iaf. När väl allt var på plats å vi skulle sätta oss säger han stop. Ni måste köra till restaurangen..så de vara bara hoppa in i bilen (soffkanten) å köra;) Till slut säger han nu är de öppet å ni är framme. Sötingfis!

Direkt fråga han om han fick spela efter mat men han ändrade sig snabbt vill ja lova när vi sa att vi skulle ta premiärturen till stranden. JIPPIE!!!!! Frukosten åts med en väldig fart å vi packade in oss ringde svägerska å barnens kusiner å mötte dem på stranden i Långasand.
Fika å barnen badade så de stod härliga till. Sen insåg vi att kl va över 1. Så de var bara packa in sig snabbt å bege sig hem...åt lunch som blev väldigt sen. D sov en stund i bilen (å ville inte sova mer sen). Sen en tur till fynda.
Där efter va de hem å på börja middan då fidde började jobba vid sex ikväll så skulle den ju vara klar innan dess. Hoppas han inte kom för sent för den va klar tjugo i.

Vi åt med god aptit, mannen hade lagat himla god hel kyckling å smaskig sås till, tack älsklingen för de:)
Sen fick jag "slänga" in barnen i duschen så man fick bort allt salt å sand... Douglas somnade in vid sju och Oliver å jag fredagsmyser.
Ska åter gå till de nu.
Ha de gott..imån blir de mormor för hela slanten (iaf tills pappa vaknar för då får vi fara hem igen så vi får typ tre ynka timmar med honom).
Kram

SEMESTER

Ja gott folk nu är de semester!! Underbart underbart....
5 veckor ska jag vara ledig å än så länge har vi bara Öland å några "strögrejer" planerat...tycker faktiskt att de är rätt skönt. Då kan man ta de som de kommer.

Idag bilar syrran med familj ner till Italien...hoppas de går bra å att de kommer välbehållna både dit och hem. Bra väder lär de ju få iaf. Men jag är faktiskt inte avundsjuk..hade inte fixat de nu ändå med mina juveler. Men jag är glad för deras skull och hoppas deras barnen uppskattar de.

Nu har jag lovat Oliver att leka med bilar. Sen blir de nog lite handling för min/vår del. Kanske borde städat av med...för i helgen ska de bli tipptopp väder säger de å då vill man ju inte städa....
Kram

RSS 2.0