älskade Oliver

Sötaste Oliver utbrast efter att ha sett Sebastian sjunga i lilla sjöjungfrun. "Mamma, i sommar ska jag fiska krabbor med Ola" Kunde inte annat än skicka ett sms till Ola som givetvis var med på noterna:)

Sötingen har även grillat korv på stan idag. Har nog aldrig sett min son äta med så god aptit så j*vla snabbt rent ut sagt. De måste smakat gudomligt gott:) Åh han berättade stolt för pappa när vi kom hem va vi varit på för äventyr bara genom att åka till stan. Han va duktigt snabb på att berätta att mamma fått blåsa på poliskontrollen med. Jag hade bra tandkräm sa polisen för de visade negativt hahaha.

douglas skrutt har varit pain in the....i em. Han har inte sovit nåt på hela dagen. Har vägrat. har försökt i omgångar, han har legat tyst i typ 15min, men sen inte så tyst längre. Han bröt ihop en sväng innan maten, mindre trevligt ögonblick av olika anledningar.
vid sex var de kört. Han skrek hysteriskt, å då menar jag verkligen hysteriskt. Uthärdade tio min sen blev de välling och sängen för hans del. Så de lär bli en mkt tidig tidig tidig morgon.
han piper visst lite redan nu...får nog pytsa på en skvätt välling.
Vet inte riktigt varför han har fått för sig, för andra dagen, att han inte ska sova dagtid. innan i veckan har han typ sovit 3h på fm å en kortis på em. Märkligt märkligt... Men de är la bara att gilla läget å inse att man aldrig kommer bli riktigt klok på barns rutiner som aldrig är rutiner. För så fort man säger nåt så ändras de...t.ex D som varit värsta matvraket äter typ ingenting just nu....har jag tur äter han ett ordentligt mål om dagen. Jag hoppas verkligen att de beror på tanden så att hans aptit kommer tillbaka...annars blir nog min lilla knubbis lika skrinn som storebror.

Nähe, läggdags kanske...lär som sagt bli tidigt.
Pussen

känns lite bättre.

Idag känns de faktiskt lite bättre..slapp huvudvärken igår äntligen, tryckte lite i bihålorna men inte så att jag led av de. Vankade vid fem i morse av ett sandpapper i halsen, men de har faktiskt försvunnit. Kanske kanske blir de inget av de här... Känner mig inte alls så trött å sliten som jag har gjort övriga veckan. Så de är bara hålla tummarna för att de inte ska komma tillbaka.

Va igår rädd för att kottarna fått maginfluensa. Men oliver va jag nog bara snabb ute att dömma. Åh på douglas som fick feber igår kan jag nog med säkerhet säga att det är de där förbannade tänderna som spökar igen. STackarn, fattar inte varför de ska vara så jobbigt för honom att få tänder. 5 bajsblöjor om dan, feber å jätte ont i munnen. STackarn stackarn. Å varje tand har tagit 1 månad på sig att spricka igenom.

Nu vankas de snart helg åh de är inte vilken helg som helst. De är första helgen som fidde ska jobba..usch å fy. Så från och med imån kl 18 sitter jag å barnen själva. Han kommer hem 06 lördan å går på igen 18 så även lördag sitter vi själva. Likadant nästa helg. KOmmer kännas mkt mkt märkligt. Nog för att han har varit iväg hela helger innan, men de här är ändå inte desamma...å dessutom får man ju tassa omkring både lördag å söndag fm, hur de nu ska gå till med två barn hemma.

douglas somna precis sin fm lur, så nu ska jag pula lite här hemma.
Kramkram

är så dålig

på att uppdatera här, måste verkligen skärpa mig.
I fredags hjälpte Oliver mig att hejja fram de svenska laget i handboll...tror att Oliver gjorde rätt i att ropa jaaa mål så fort motståndarlaget gjorde mål eftersom de gick och vann. dock var det en mkt spännande match som helt klart var värd att se trots förlusten. Sen var de let´s dance, inte för att han va min favorit men ja tyckte de va synd att de va Peter som åkte tror faktiskt att han kunde ha gått väldigt långt utvecklingsmässigt.

I lördags va jag först en sväng på stan å fyndade lite på rean tillsammans med Matilda. Sen va de hem å göra pastasallad. sen kom toppis å hjälpte gubben med att byta burk på datorn. Åh ja säger bara va skulle han göra utan min gamla skitdator..den är bäst mohahhahahhah! Hade de inte varit för den hade han inte kunnat starta sin...

sen på lördagkvällen kom Ola och Pernilla på middag bestående av årets första grill! Mums mums... sen var de sällskapsspel för hela slanten. Först spelet Helt hysteriskt, ett mkt roligt spel vill ja lova. Eller va säger du Pernilla, kaffe någon;) Sen spelade vi kampen mellan kvinna och man rond3. Åh efter x antal timmar så stod kvinnorna som segrare med vinsten 3rätters av gubbarna och bio...inkasseras förhoppningsvis i mars då gubben jobbar helger nästan hela feb.

Söndagen bestod av slapp slapp slapp, å en promenad. Oliver å jag var å simma, prinsen var så himla duktig blev så stolt. När han självmant doppa huvudet och tog upp grejer på tre nivåer i trappan, samt att han klarade kantstarten någorlunda denna gången.

Måndagen bestod av timmars extra sömn på fm då jag kände mig så risig. Sen tvätt, därefter kikade jag på nästan hela Olivers gympa för att sen bege mig till vv. ska inte gå på mötena mer än ganska en gång varannan månad eller nåt sånt. var främst där för att få en kokbok å inhandla lite chokladbars.

Nu ska ja landa rumpan i soffan å kura in mig under täcket, mår risigt idag med å förkylningen är ett faktum. Är så himla typiskt när man äntligen ska börja träna igen å så går man å blir sjuk. Jaja, jag å Douglas får la snyta ikapp igen..för jag tror de är på g på honom oxå.

vi hrös gott folk.
kram

Hängig...

Känner mig lite småhängig idag, frusen å motivationen är på botten nånstans å ropar inte ens efter mig...
Tur man inte har nåt som man "måste" göra idag. Douglas är på sitt allra trevligaste humör, suck. Har lovordat honom överallt om att han är så himla duktig på att äta...men inte idag inte... Åh blir sur för ingenting. Tack o lov ligger han åh sussar en stund nu...så de är bara hämta kraft för att klara av resten av dagen.

Igår var en häktisk dag, började tvätta tidigt på morgonen. Sen besökte jag friskis, dock var passet fullt..men stannade i gymmet. Sen var de hem, dusch, hämta tvätt och Oliver. Sen åt vi smarrig lunch. Därefter va de dags för 3års kontroll, Oliver fick godkänt...även på vikten hur de nu gick till. 94cm lång å 13,2kg.... han var mkt bra på att prata sa hon hahhahahhahahhaha.
Sen va de skynda hem, lägga D som fick sova 30min...sen vidare till Matilda som passa honom medan jag och Oliver var på gympan. Mkt roligt var de, va ju ett tag sen jag var med sist. va hände sen...en snabbis till affären å tillbaka till Tilda för att hämta D, tack o lov bjöd honom på mat så då kunde man äntligen pusta ut lite. Gott var de å båda barnen åt som bara den. Sen åkte vi hem fick D i säng och O och ja smaskade lite vindruvor.

När fidde kom hem kollade han och jag på Sommaren med Göran, en lite lagom underhållande film.
Nähe, nu ska jag kura in mig under filten en stund...
Kram

Bäst i världen...

Vi har nog dom allra bästa gudföräldarna i denna värld. De ställer upp i vått och torrt. Ikväll kommer douglas gudföräldar/syster hit och passar juvelerna så att jag och min älskling äntligen kan gå å se avatar. Det blir dock inte den sena visningen utan den vid halv sex. Spelar ingen roll för min del när jag går, bara att jag får gå. Fasen vuxentiden är sällsynt och att dessutom få vuxentid för att få gå på bio de är rena lyxen de.

Men först ska Oliver och jag på simskola. Ska bli mysigt att komma igång igen. Imån ska jag få följa med på gympan oxå...fidde jobbar ju em nästa vecka. Då finns de en söting till som ställer upp å är barnvakt åt D, tack Tilda.
Imån är de även 3års kontroll på bvc för Oliver...undra om han kommer få påbackning på vikten...0,5kg på ett år. (D är snart ifatt honom)

Åh för att hon inte ska känna sig bortglömd så skickar jag en kram till Angelica som oxå brukar ställa upp å hjälpa oss med kottarna.

Kram på er alla söta bästa barnvakter för att ni finns i våra liv och ställer upp å hjälper oss när de behövs.

kramkramkramkram

Tack!!

Tack min älskad man för den underbara diskmaskinen som äntligen är på plats. Hur i h*lvete har vi kunnat vara utan en sån såååå länge.
Tack för hjälpen med installationen Marko. NÄ gott folk jag har ingen händig man, behöver jag inte ha heller...finns snälla vänner som hjälper oss istället. Min Fredrik är bäst ändå, trots många fel och brister...men vem sjutton har inte de. Önskar dock ibland att han inte var så nedrans lat gällande hushållssysslorna;)
Älskar honom gör jag iaf av hela mitt hjärta, puss på dig älskling...tack än en gång för diskmaskinen och för lunchen idag.

Nu blir de lördagsmys på högnivå för familjen Arasjö.
puss å kram

va ska man göra...

när gubben bara sover å sover...
Va ute på promenad på morgonen efter att vi lämnat Oliver på dagis. Douglas satt mest nöjd i vagnen och jag njöt av lugnet som rådde... Blev mäkta imponerad över isen vid kraftverkets dammluckor, önskar att jag hade haft med mig kameran. Åh ännu mer önskade jag det när vi stötte på en rovfågel..dock blev den bortjagad av två kråkor som inte ville ha den i närheten av "sitt" träd.
När vi hade varit ute en stund styrde vi kosan mot netto å köpa lite mer grönsaker...går ju åt en del sånt nu när man vv.ar...annars brukar de gå rätt mkt upp och ner på den fronten.

annars har de väl inte hänt så mkt här idag. Väntar så på att gubben ska vakna för att se om han har några förslag för dagen.
Är fortfarnade besviken över beskedet igår gällande dagis...jag önskar av hela mitt hjärta att när de väl gäller att man då får ett annat besked.

Fick mitt csn besked idag...tycker de är mkt märkligt att man inte ska betala mer. Förra året vet jag ju att de berodde på att jag var föräldraledig det året de beräknade inkomsten på. Men hade jag fått betal som jag gjorde 08 så hade jag förkortat betalningsperioden med hälften.
det blir väl ett sånt där jobbigt måste som kommer ligga över en tills man har ringt å frågat varför man inte betalar mer. Det hade ju varit sååååå gött å bli av med den där jäkla skiten.... Säger väl som så många andra, om man ändå fick vinna massa pengar ;)

Nähe nu får jag visst hjälpa Oliver, hade gott..
kram

ledsen och besviken...

å arg å förbannad å allt annat man kan vara... Ringde i fm till tullbro områdets exp för att höra varför jag inte fått reda på placering på D än. fick till svar att de höll på med marsbarnen nu. Åh att jag kunde räkna med att inte komma in varken på hertingsgård eller slätten. Fan jag blev så förbannad och samtidigt väldigt ledsen. Här placerar man sitt barn i kö så fort man får tillåtelse för att man ska få det man vill. Men ändå hjälper inte de. Förstår inte varför de inte prioriterar att få in syskon på samma dagis.
Så nu är de så att pga bristen på platser så kan han bli placerad vart som helst, hemska tanke. Önskar så att min mor bodde närmar så man hade kunnat lösa de hela på ett praktiskt sätt. Men så är ju inte fallet.
Åh då de är ont om folk  på jobbet vill de ju att man kommer tillbaka då man sagt att man ska. Åh fidde har inte heller särskilt lätt att få ledigt just nu då de kör för fullt på den kolonn han jobbar nu.
Kommer ju bli ännu mer dagis tid när man får åka hela stan runt för att lämna på dagis, fan med!!!!!!!

Känner mig ju så trygg med den personalen  som är på Olivers dagis så de känns lättare om man fick lämna Douglas dit med...men om jag har tur så kanske han får börja där efter sommaren. Ångesten är total.  Blääää!
När en sak löst sig så kommer nästa problem, fan med!!!

tur jag är så nöjd med de nya vv programmet annars hade jag nog ramlat dit idag...jag är ju rätt så duktig på att tröstäta. Men de ska jag inte göra, mer än frukt isf :)
Önskar verkligen att gubben vaknade snart så jag får ventilera lite med honom, innan jag bryter ihop totalt.
hejsvejs..

nu kör ja...

Nu jäklar är det dags. Va så taggad i höstast men gick ner mig totalt när fidde fick beskedet om att inte jobba 3-skift. Jag deppade ihop totalt å kunde absolut inte tänka på viktnedgång eller mig själv heller för den delen. Men som de flesta redan vet har de ju löst sig (för ett bra tag sen) och han jobbar numera på en annan kolonn och kommer till och med köra 5skift periodvis.
Julen och alla kalas är överstökade. Så nu jäkla kan jag inte hålla på och försumma mig själv längre. Är trött på att se ut som ett j*vla fetto. Jag kan om jag vill det vet jag ju! Jag skiter i alla vad och löften hit och dit. Det här är enbart för mig själv, så att jag kan vara den jag vill vara för mig själv och för att kunna vara den aktiva mamma jag vill vara för mina barn.

Idag flög 600kr in på vv, nu är jag online medlem där. Inga krav på att man måste gå på möten (de går om jag vill och har tid). Nu ska jag köra så de ryker. De får bli promenader, wii active och när de finns möjlighet även nåt pass på friskis. Det är inte alltid de lättaste att få tiden att räcka till för träning på motionsställen....så de får bli som de blir med friskis kan jag gå så ska jag å går de inte får jag hellre hitta på nåt här hemma. Kommer ju inte bli lättare när man börjar jobba heller....pussla hit å pussla dit. man ska ju oxå börja med sin fotboll igen...äntligen får han börja igen, foten ska vara läkt nu...läkarn sa kör på för fullt men börja inte med motlägg de första du gör.

Åh mina vänner jag kan umgås, fika, luncha, festa trots att jag kör vv. Jag väljer själv vad jag vill äta och dricka...men ta inte illa upp om jag tackar nej till den där extra kakan eller påfyllning av vinet.

nähe, nu har jag suttit vid burken hela fm för att lära mig de nya programmet på vv...sortera tvätten innan jag ska hämta Oliver vore bra. För idag är de tvätt som gäller och gympa start för Oliver.

Fy fasen va jag är taggad nu....blir en shopping tur på ica sen, för all frukt är fri enligt de nya programmet!!
kram

först...

...ett STORT grattis till Madde och Ola som idag har fått en pojk. Hoppas att liten kommer gilla babysittern och babygymmet. Nu är de definitivt, inga fler knoddar här inte...två grejer borta, ev även en tredje hoppas jag... Jag hoppas såå att Linda med familj köper bilbarnstolen då de ska få tillökning till familjen. De är så kul att Siggebus ska få ett syskon i år.

Mkt mkt märkligt är de att jag i tisdags inte kunde avboka min iphone...den var ju sååååå skickad. Eller hur, jävla bull shit. Fidde ringde idag för att kolla vart hans tagit vägen. den skulle komma in nästa vecka å den jag beställt skulle komma in idag. Mkt mkt märkligt.... Så jag ringde å nu helt plötsligt var den inte skickad så då kunde jag avboka för att beställa en vit iphone 16g...så förhoppningsvis kommer den i nästa vecka. Fidde den stackarn har varit som ett barn på julafton så han kunde inte hålla sig till nästa vecka...så han maila med tre halmstad, så efter en något uppjagad lunch packa han in oss i bilen för att hämta en iphone i halmstad. jag fick ju iaf inhandlat ett par tröjor på ginas rea så jag är rätt nöjd iaf...

idag kikar jag på lets dance premiären, ÄNTLIGEN!!! dock har jag ingen favorit än... Agneta ska ju tydligen vara topp tippad, ska bli spännande att se. Blev lite imponerad av Gudrun, trodde inte hon skulle vara så duktig som hon faktiskt var.

nähe, nu ska jag fortsätta och kika...
kram

äntligen!!

Äntligen har Ola varit här och hjälpt oss att fixa kontakterna, så nu har vi inte längre nån tvärsöversladd. Till Douglas stora lycka får jag väl säga. Som han har farit runt i sin gåstol idag, tjoandes och tjimmandes. Hans och Olivers dag avslutades med ett katt och råtta lek för deras del, de busade och jagade varandra och skrattade så de stod härliga till och massa illtjut när de kom för nära varandra och trodde att den ena skulle ta den andra och tvärtom.

Idag har julen städats ut, herre gud sicken tid det tar när man är ensam och ska ta hand om båda barnen samtidigt. Det enda jag har kvar är julgardinerna i vardagsrummet...har inte bestämt än vad jag vill sätta upp bara. Va himla gott å få det avstädat här, blir rätt skitigt när man har kalas...speciellt barnkalas hahah.

Denna helgen har vi än så länge inget bokat, tänk va lyxigt de hade varit med lite barnvakt å fått gå å se bio... Men de får nog bli en annan gång.
Imån börjar iaf Let´s dance, de ska ja inte missa...nu är man klistrad vid soffan på fredagskvällarna igen.
Blir nog snart läggdags för min del, är massa trött idag...

Åh jag måste ju tillägga med att Ola har en sån förvaringsmöbel för leksaker som jag vill ha...så snart snart kommer de även bli klart på Douglas rum, de är ju på tiden.



kram

pulkaåkning...

Grabbarna fick åka pulka på fm idag. Douglas bröt ihop efter ett tag, men han hade inte sovit fm så de va inte så konstigt. Sen vatt de lite handling och efter de har de mest varit mys å slapp som har gällt här. Oliver fick ett roligt spel av Linda och Nicklas i födelsedagspresent. Så vi spelade superdeckarspelet på em han och jag. Sen hade han även fått en spelbok av oss som vi testade oxå, de tyckte han va lite mer komplicerat. Han blir bättre å bättre på turtagning.

Igår hade vi fikagäster här, Peter Svenn med familj. Åh fika blev de vill ja lova och mkt mer där till...fikan varade i 6h...så vi ha med lite köpemat, tvspel, Pink dvd, å så lite dricka förstås. Barnen hade jätte skoj och skötte sig faktiskt riktigt bra.

Tänkte äntligen förgylla med lite kort, jag som är sååå duktig på att uppdatera med kort här...









kram

Oliver har hunnit bli 3år.

Min stora prins har blivit 3 år och  jag tror bestämt att han var nöjd med båda sina kalas. Trummorna han fick va helt klart en hit :)
Nyårs firandet var mkt mkt trevligt och jag hade gjort den bästaste maten hihihi...
På prinsens dag blev de även 3rätters till svärmor och svärfar och det var väldigt uppskattat oxå. Vet inte vilket som var bäst där om det var maten eller singstar.
Har varit på gekås å fått fixat min fina klocka som lossnade från ena fästet på julafton. Är mkt glad över att de kunde fixa den...
Nu är de läggsdags på mannens begäran då han jobbar fm....
godnatt
kram

Oliver har hunnit bli 3år.

Min stora prins har blivit 3 år och  jag tror bestämt att han var nöjd med båda sina kalas. Trummorna han fick va helt klart en hit :)
Nyårs firandet var mkt mkt trevligt och jag hade gjort den bästaste maten hihihi...
På prinsens dag blev de även 3rätters till svärmor och svärfar och det var väldigt uppskattat oxå. Vet inte vilket som var bäst där om det var maten eller singstar.
Har varit på gekås å fått fixat min fina klocka som lossnade från ena fästet på julafton. Är mkt glad över att de kunde fixa den...
Nu är de läggsdags på mannens begäran då han jobbar fm....
godnatt
kram

RSS 2.0