Julen är över...

Åh nu är det bara till att vänta på nyår :)

vi hade en jätte mysig jul och de bästa av allt var att den var vit. Det till och med snöade. Oliver har fått åka pulka med sina kusiner. Han har haft jätte roligt.
Douglas har haft knasiga rutiner, men de har gått bra ändå...de var en kväll som var riktigt jobbig, då han inte somna förrän hon var tio typ.. Han hade tyvärr feber på julafton, men på juldagen ploppade tand nr 3 upp..se de är väl inte så konstigt om han har varit ledsen, kinkig och rutinerna har spökat.

På julafton åt vi julmat hos mamma, sen begav vi oss allihop till syrran för att se Kalle Anka och invänta tomten. Strax efter Kalle kom han och Oliver var super snabb med att lämna sina nappar och tacka för sparkcykeln som han fick tidigare i höstas. Sen delades de ut klappar vill ja lova. Oliver va helt överlycklig.. De första paket han öppna va musikapan (Eyepet till ps3) och hans kommentar va: "YEAH, ja vann!" Han höll tålamodet fast än de barnen fick öppna i tur och ordning ett paket åt gången...gick hur bra som helst, är mäkta imponerad. Sen va de hur många andra julklappar som han blev glad över å några som han inte brydde sig om (typ raggsockor).
douglas hann knappt öppna några innan febern tog överhand.

Själv blev jag extremt glad över min nya klocka och plattång, samt över berlocken till mitt spinningarmband. Blev glad över alla mina paket så klart...men dom tre paket blev jag lite extra glad över. va fick jag mer hmm.. Ett skin till min laptop, 2 sällskapsspel, mascara, eyeliner, duschtvål, trosor, ett armband, en dvd med pink konserten. Tillsammans fick vi ett nytt bord till vardagsrummet, lotter och en julgrupp. Har säkert glömt något.

på juldagen firade vi mammas 60årsdag. Det var mkt trevligt och väldigt god mat, grillplanka (kött och exotiska frukter) Slank nog ner en hel flaska vin och nån cider på de. Tur att Mickan körde oss, tackar för de :)
På annandagen var vi en sväng hos min bror med familj.
På söndagen firade vi Oliver lite i förskott så att min familj slipper åka 20 mil för att gratta honom.

De var väl julen i korthet de.
Nu väntar jag på att Douglas ska vakna så vi kan åka å köpa mat till fidde...de har tydligen stängt restaurangen på hans jobb för renovering så han är utan mat stackarn.
bilder kommer senare, har inte lagt över dom än.
Kram


upps...

har de gått en vecka sen sist. Åh de lär la gå en vecka till....
snön har vräkt ner här idag å julfaktorn börjar närma sig sin topp.
längtar som sjutton efter de mina i Nässjö, ska bli så mysigt att komma "hem" till Nässjö. Men Oliver han längtar nog mest av alla...inte efter tomten...utan efter sin Cornelia.

Har hunnit med både de ena och de andra...känns lite onödigt att dra upp allt nu.
Så istället säger jag
God jul och gott nytt år mina vänner (lovar att skärpa mig med bloggandet efter nyår, för innan dess lär de inte bli så mkt)

massa kramar

Knäckebröds bak...

igår bakade jag äntligen mina knäckebröd, jag tyckte de blev jätte goda men jag tror inte jag fick nåt riktigt svar från min man. igår bakade vi även pepparkakor, Oliver tyckte de va jätte roligt men tappade orken när vi va inne på sista klumpen...kom tillbaka när jag bara kunde få ut en form till och blev då besviken för att den va slut.

I söndags firade vi lucia tillsammans med Ola, Pernilla, Felicia, Linda och Nicke. Det blev lite glöggafon med tilltugg. Kunde bjuda på allt mitt julgodis som jag gjort... Oliver spelade över som vanligt, hihi. dock satt han inte som en plåsterlapp på ola utan de var Felicia som blev utsatt den här gången.


de var lite svårt att få till ett bra kort på syskonen bus.


nu vankas de frukost...
kram

mera mys...

Igår var vi på lilla jul i slöinge och vi hade jätte trevligt. Massa gott tilltugg, dricka för min del blev bara saftglögg o julmust, men ja klagar inte för de funkar för mig. På julklappsleken vann jag min egen grej, hade å välja på en sak jag redan hade eller min egen julklapp....är riktigt nöjd med den å den blir nog testad ikväll. Nu undrar ni säkert va de är, jo de är en elektrisk vinöppnare....svärmor sa att den är jätte bra så de får vi hoppas på. Fidde vann en presentförpackning som ser ut som en tomte med en starkvinsglögg i...de va han nöjd över.

På dan igår va vi utan å gick med matilda med familj, ljuvligt väder. Vi gick ner till havet, där blåste de lite kyligt men ack så fint de var.  Längst ute på bryggan såg man ändå hela vägen ner till botten, de har la aldrig hänt på skreastrand.

Idag blir de simavslutning för Oliver för den här terminen. Ikväll blir de glöggafton, mys mys.
Idag tog vi dessutom sovmorgon, ååh  de vill ja lova är massa mys...

Åh för er som undrar så var min mans tillstånd inte lika farligt som jag befarat, men tillräckligt för att man ska bli irriterad på fyllesnarket.
En sak till, Erik vann i fredags på idol *nöjd*.
ha en mysig lucia.
kram

sååå spännande...

Idolfinalen är så spännande, jag hoppas verkligen Erik vinner. Hans röst gör att jag får ståpäls. Herre gud sicken röst alltså...finner inga ord som kan beskriva de hela.
Dock får jag vara ärlig å säga att Calle har gjort två riktigt bra framtränaden ikväll och tack vare dom kan jag förstå varför folk kan gilla honom....men innan dess kunde jag verkligen inte de. Men finallåten kunde han inte sjunga, de kändes som han mumlade bitvis och att han verkade osäker. Erik däremot tog publiken med storm :)
Erik är en vinnare oavsett vem som vinner och jag tror han kommer gå långt och kommer att vara den som kommer höras å synas mest efteråt.
Så för sista gången, Hejja Erik du är så jävla bra!!!!

Må bästa man vinna, nog om detta...

Idag har jag varit på jätte mysigt lussefirande på dagis. De stora barnen sjöng så himla fint å var så söta. Oliver var helt hänförd och satt som ett ljus, men så fort de var klara så kom myrorna tillbaka. Han hann inte mer än äta en pepparkaka å russina i lussebullen sen försvann han...

På em åkte vi ner på stan jag å mina pojkar för att skaffa en present från min mamma till fidde i efterskott...de har ju inte haft möjlighet att fira honom än... Sen reklamerade jag en bh som byglen gått av på efter bara ett par månader...fick pengar tillbaka å införskaffade då Douglas lite "egna" kläder i stl80. Känns som han bara har arvegods annars...alla de kläderna han fick i present när han föddes var ju bara i de lägre storlekarna...(oj va de lät som jag inte var tacksam, men så är absolut inte fallet...alla kläder vi har fått har varit så himla fina å han har varit så söt i dom). Men som sagt, mkt arvegods blir de...

Sen var vi en sväng på ica, därefter hem å myste lite med papsen innan han åkte iväg på julbord. så nu sitter man då här i sin ensamhet å jag misstänker att min man inte kommer komma hem förrän krogarna stänger...å tillståndet kan nog alla räkna ut... Så de blir en låååång lördag...
Imån kväll vankas de lilla jul hos Linda och Nike, ska bli mys *ler*
kram

fix o trix

Idag har jag gett mig på att göra Mozartkulor. De tog sin lilla tid, men resultatet blev himlans bra. Sen kokade jag fudge, den har jag inte hunnit provsmaka än.. Den skulle stelna och få ett chokladlager uppe på, å så delas i bitar förstås. Hoppas resultatet blir bra...  Fasen va jag tycker de är skoj att greja med lite sånt, behöver inte äta de, men de är såå himla roligt att baka å fixa å trixa.

Oliver har lyckats ramla i legolådan på dagis så han har ett jack vid ögat å är lite svullen, misstänker att de kommer bli en blåtira där imån.

Douglas han var så trött i morse... Somna igår kväll 18.45 å sov fram till 7.40 bytte bajsblöja å gav han gröt dirket. Han var vaken max 15min sen va han lika trött igen. Sov fram till 11.10. Skönt för man fick mkt gjort på fm, men de straffar sig nu då han inte vill sova em.
Trodde han hade somna, men då låg han å gjorde pruttljud i sin säng... Så de va bara snällt att hämta upp.

Nu får jag la gå å underhålla D lite, Oliver tittar på alla älskar långben.
kram

mys mys...

Idag har vi haft julavslutning på Olivers gymnastik. Han fick en jätte fin tomte av Pernilla. Den försökte han visa för mormor genom telefonen, tur hon kunde höra pinglan iaf.
De va extra mysigt när hela familjen kunde va med (fidde smet från jobbet 1,5h) .

I söndags var de mys då fidde kunde följa med å titta på när Oliver simmade och blev väldigt stolt över sin son som utvecklas jätte mkt den här terminen. Han är såå himla duktig på simstarter och sen fixade han ett dyk halvvägs ner till botten å fånga ett föremål (så sista gången ska han klara bottendyket). Ska försöka motivera honom så gott jag bara kan...vet att han vill, men är lite rädd då han fått en kallsup vid sitt första sådana försök.



Åhh bästa myset var de i lördags när vi var på jul på liseberg. Barnen var jätte snälla och skötte sig exemplariskt (stolt sååå stolt). Oliver fick åka fyra karuseller, då de var så mkt folk och kö), han valde radiobilarna, flygplanen, små grodorna och lilla Lots. Sen gick vi mest och kikade på de vackra ljusen. Givetvis drack vi varm choklad med grädde och spelade lite hjul. Jag lyckades vinna en 2kg toblerone på första försöket. Oliver hjärtat var så fruktansvärt stolt över sin chipspåse som han vann för sin egen peng. Åh som han uttryckte de, pappa vann bara lilla chokladkakan, 100g anton berg.



Douglas lyckades sno åt sig 2 pommes av Oliver som han smaskade på och även en bit hamburgare...tur man kan ha en storebror som smusslar lite grejer till en ;)


Lillfisen kämpar på, men han är lurig för han förstår inte att man inte kan slänga sig bakåt.

Så helgen har varit mkt lyckad på alla sätt och vis.
Jag är så glad och nöjd över allt mys. Jag älskar min familj så oerhört mkt och jag längtar så till allt mys som komma skall.
kram

julmat...

har jag intagit idag. Rektorerna bjöd på julmat på brasseriet nu ikväll som tack för 2009. Det var helt ok, dock åt jag ju inte hälften på den kalla tallriken. Varmrätterna fick man plocka själv, men där blev jag besviken på att reven smakade mest kanel å köttbullarna va torra *snyft* Men de vatt gott ändå... Konstigt nog saknade vi allihop chokladen efteråt...torkade frukter är ju ingen höjdare, en kakorna va goda. Hade mkt trevligt sällskap. Skrattade gott åt trubaduren som sjöng sååå falskt. Man kunde undra lite va som satt runt deras kulor mohahhaha. Men underhållande va de iaf...

Egentligen skiter jag i maten å allt de där.... För bara det att få komma iväg å prata med vuxna om nåt annat än barn betyder så vansinnigt mkt. Egentid är guldvärt helt klart!!!!

Just nu sitter jag och avnjuter blossas årgångs glögg. Mkt god, men smaker mest citrus å inte clementin.
Provsmakade de första julgodiset oxå, wienerchoklad är ack så gott.

Mina små juveler hade tydligen badat badbalja tillsammans här ikväll. Såå söta!
imån blir de bak här, måste ju börja nånstans...går snabbt till jul å därefter är de ju snart 3års kalas.
nu ska ja fortsätta soffmysa med min glögg.
kramkram

RSS 2.0